Jump to content

Can't use RDShade -- mouse cursor not visible


Recommended Posts

Today I tried to use my recent purchase of RDShade.

But, unfortunately, it is unusable -- the mouse cursor disappears whenever it is over the RDShade window! It is visible only in the Menu bar at the top.

For information, I am running three screens -- two on projectors, one a standard monitor. The projectors display P3D on a curved screen, with image correction and blending by SimVis's "TruView" (software based on Immersion Pro, I think). The projectors are showing at 3840 x 2160 at 25Hz whilst the monitor is 1920 x 1080 at 50Hz.

The cursor disappearance is the same no matter whether its Window is on the Monitor or overlaying part of the P3D display. It's also the same without P3D or the Truview program running, so nothing should be interfering with it in any way.

I'm currently using nVidia drivers 511.23 DCH -- I'll try again with the latest driver. My Windows is Win10 version 21H1 Build 19043.1526. The GPU is the RTX 24Gb Titan.

Can anyone help, please?

Pete Dowson

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, Pete Dowson said:

I've now installed nVidia drivers 512.15, and they seem to have fixed it -- so far at least!

Pete

No, that wasn't a solution after all.  The cursor disappeared again as soon as I ran P3D with the warping software running.   It is okay if I don't run the warping program (TruView).  So I can make adjustments, but not whilst actually using P3D (the uncorrected curved screen distortion makes it almost impossible to fly).

I'll ask the TruView folks about this too, but it is odd that, of all the programs I use, only RDShade has this problem. Perhaps someone in RDPresets can tell me exactly what display methods are being used for the RDShade window as I'm sure the TruView author would need to know to understand what is going on.

Thanks

Pete

 

Link to comment
Share on other sites

  • RDPresets Staff

Hi Pete,

Thank you for reporting this issue, we will look at it from our side as well, we haven't tested the software with truview during beta so this is new for us. Luckily you have found a solution for the short term while we take some time to see if we can solve this issue in the long term 🙂

Thank you!

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, RDPresets - Robin said:

Hi Pete,

Thank you for reporting this issue, we will look at it from our side as well, we haven't tested the software with truview during beta so this is new for us. Luckily you have found a solution for the short term while we take some time to see if we can solve this issue in the long term 🙂

Thank you!

I think I may have found a more usable solution: run RDShade first, before starting TruView.

I presume it must be some initial setup which fails in the RDShade case when Truview gets there first? Maybe some sort of hook where the order of hooks is important?

Pete

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...